Marco Swart over coaching

Marco Swart over coaching

Persoonlijke benadering tot kunst verheven

Op een prachtige donderdag in april reed ik als kersvers aangenomen ondernemerscoach naar Almelo. Bestemming was het hoofdkantoor van Qredits. Daar was ik met acht andere enthousiastelingen uitgenodigd voor een introductiedag. Ter plaatse bleek die introductiedag vooral een inspiratiedag te worden. 

Nu weten we wel dat Qredits feitelijk een bank is. En de associatie met banken is dat het ivoren torens zijn waar mensen werken die de hele dag naar computerschermen staren. Maar de ontvangst bij Qredits was allesbehalve intimiderend, afstandelijk en onpersoonlijk. Overal waar je kijkt zie je glimlachende mensen. Dus al snel kwamen de persoonlijke verhalen los. 

Het eerste wat van ons als nieuwe coaches werd verwacht, was het opschrijven op een flip-over van je naam, waar je vandaan komt en wat je levensmotto is. Dat laatste was wel even iets om over na te denken. Tijdens de training die daarop volgde bleek dat daar interessante informatie uit te halen is wie je bent en hoe je communiceert.  Wat volgde was een persoonlijk verhaal van de hoogste baas Elwin Groenevelt. Nu betwijfel ik of hij wel “de hoogste baas” wil worden genoemd. Toch noem ik hem zo want bij welke andere bank neemt de hoogste baas hoogstpersoonlijk de moeite om de sociale missie over te dragen en een klein groepje nieuwe ondernemerscoaches te leren kennen en zijn waardering uit te spreken?  

Vervolgens moesten we zelf aan de slag. Trainer Renate wist ons - eigenwijze ervaringsdeskundigen- gedreven en haarfijn uit te leggen wat het verschil is tussen adviseren en coachen en met welke soorten persoonlijkheden je als coach te maken kunt krijgen als je je eerste gesprek met de ondernemer hebt. Ze gaf ons in een verrassend effectief tijdsbestek zeer bruikbare tips, handvaten en vaardigheden mee. Het kan niet anders dan dat de coaching op deze manier een succes moet worden. 

Aan tafel kwam naar voren dat veel ondernemers een sterke mening hebben over de kansen en aanpak van de ondernemers die ze coachen. Vaak blijkt het tegen de intuïtie in beter te zijn om je kaken op elkaar houden en is het waardevoller de ondernemer maar even in zichzelf te laten geloven, een spiegel voor te houden en het ei van Columbus zelf te laten ontdekken. Ook daaruit spreekt de goed doordachte persoonlijke benadering die Qredits uitdraagt. 

Van al dat luisteren en praten begonnen onze magen te knorren. Ook daarin bleek Qredits voor deze middag te kunnen voorzien. Na twee broodjes zonder kaviaar maar met wel iets meer dan alleen maar kaas en een glas melk begeleidden de duidelijk zeer gewaardeerde coachingscoördinatoren Engie en Janniek ons hoogstpersoonlijk voor een wandeling door de binnenstad van Almelo richting de Boedelshop. Wat fijn om ook met hen kennis te hebben mogen maken, want korte lijntjes zijn altijd erg handig en lost problemen meteen en makkelijk op.  

Als je mij vraagt naar mijn indruk, valt mij op dat Qredits de persoonlijke benadering tot kunst heeft verheven. Het is verfrissend te ontdekken dat je als kredietverstrekker ook nog op deze manier daadwerkelijk een steentje aan de wereld kan bijdragen. Geen wonder dat er zoveel coaches zijn die bereid zijn daar met enthousiasme hun tijd, energie en talent in te steken. Aan het einde van de dag stonden negen klaargestoomde ondernemerscoaches te trappelen voor hun eerste opdracht. 

 

 

Marco Swart over coaching